NZH Hobbyclub / Stichting MEK
Navigatie
Nieuwenhuizen Zeefdruk
ABS Autoherstel
Uw logo hier?

36
Of klik hier
Algemene informatie afdeling
Afdeling: N-Baan [Jeugd]
nzh_044.jpg

De afdeling ‘jeugd’, bedoeld voor iedereen die jong van geest is, bouwt sinds begin 2016 aan een nieuwe U-vormige modelspoorbaan in schaal N, zijnde schaal 1 op 160. Het merendeel van de baan zal bestaan uit een dubbelsporige hoofdlijn, met een aftakking naar een enkelsporige lokaallijn. Deze lijnen zullen samenkomen in een vijfsporig station, waarachter een lokomotievenloods met draaischijf zal worden geplaatst. Aan de overkant van het station zal een kleine haven met rangeerterrein worden gebouwd. De modelspoorbaan zal naar alle waarschijnlijkheid worden aangestuurd met Dinamo, waarmee tegelijkertijd met zowel analoge als digitale modeltreinen gereden kan worden.


Momenteel wordt druk gebouwd aan de onderbouw van de modelspoorbaan, waaronder de aanleg van twee schaduwstations en drie grote dubbelsporige klimspiralen. Inmiddels hebben de eerste testritten in een klimspiraal plaatsgevonden. Het is de verwachting dat bij de eerstvolgende open dag de onderbouw gereed is en het merendeel van de verborgen sporen zijn gelegd.


Als je meer wilt zien over deze modelspoorbaan, dan kun je hieronder de foto’s bekijken of langskomen op een open dag van onze vereniging. Nieuwe leden die jong van geest zijn, zijn van harte welkom om zich bij deze modelspoorbaan aan te sluiten en wekelijks mee te bouwen. Het uitgangspunt is dat de modelspoorbaan eigendom van de vereniging is, waarop met het rijdend materieel van de leden gereden wordt.


Als je een keer wilt komen kijken of het lidmaatschap van onze vereniging iets voor je is, neem dan contact op via het contactformulier (zie Navigatie à Contact).

Aantal foto's: 10
Laatste foto toegevoegd op 22 August 2016 22:16
Projecten
Oude baan

img_0698.jpg

Aantal foto's: 57
Foto's

Terug naar boven