Afbeelding branden en snijden met licht.

Afbeelding branden en snijden met licht.

IMG-20240724-WA0003

Al een tijdje zijn een paar leden bezig met een schaakspel te maken. Met een vloeistof printer zijn er Harry Potter schaakstukken (van Thingiverse) geprint en in de lak gezet.

Probleem was dat de stukken los in een kist snel zouden beschadigen. De kist moest dus een indeling krijgen waar de stukken in vast zouden zitten.  Die schaakstukken opberg indeling werd getekend, nogmaals getekend, een keer of vier geprint tot hij klaar voor gebruik was.

In september 2023 tijdens ons openhuis werd dat aan de bezoekers getoond.

En de bedoeling is dat we tijdens ons openhuis in 2024 de kist laten zien zoals het gaat worden. De kist hoefde niet uitgesneden te worden maar het schaakbord wel ingekleurd.

Nu was ik al een tijdje van plan om een aanpassing voor de Creality Ender V3, een laserbrander te kopen. Na even goed beken te hebben wat de mogelijkheden waren, werd het de Creality Falcon lasercutter. Die had een werkvlak van 400 x 415 mm t.o.v. 220×220 van de Ender V3.

Nu kan ik de laser op een tafel leggen en het tafelblad bewerken.

De deksel binnenkant, het schaakbord en achterop de afbeelding van Harry, Ron en Hermelien.

Hoe de kist er verder uit gaat zien is nog een verrassing. De zijkanten worden geprint en natuurlijk moet er een Harry Potter verrassing op de kist zitten.

14 En 15 september tijdens on openhuis te bewonderen.

Peter

Website: http://eenander.eu

Een van mijn hobby's heeft altijd wel met elektronica te maken gehad. Of dat nu met relais of met IC's was maakte niet uit. Andere hobby is lezen. Kwam vroeger goed uit als je iets wilde leren. Nog een hobby was kennis delen, Vanaf de lagere school al de schoolkrant, een sportclub blaadje en voor de hobbyclub een clubblad en nu schrijven voor de website.